Fäktträning på klubben

audio

fäktträning

Igår träffades vi på fäktklubben när Sergio, en synskadad deltagare, tränade med Jorge. Vi vill visa er några bilder Ximena tog under träningen. Vi hoppas att vi kan förmedla till er att fäktning är både spännande och roligt!

När vi frågade Sergio om varför han valde att träna fäktning svarade han att han hade praktiserat karate förut och att rörelserna i fäktning påminner om de rörelser man gör när man tränar karate. Dessa har en positiv inverkan på hälsan, fäktträning bidrar till att man kan röra sig bättre, säger Sergio, samtidigt som han försäkrar att han tänker fortsätta med fäktträning.

 

Ximena provar på fäktträning

Även Ximena gjorde ett försök med fäktning! Hon täckte för ögonen och följde Jorges instruktioner.

tränaren

Ni alla är välkomna att prova på fäktning!

Under oktober kommer vi att erbjuda regelbundna tillfällen för att prova på fäktning. Vi välkomnar alla synskadade/synsvaga (barn från 8-10 år, ungdomar eller vuxna), även deras anhöriga, som är intresserade av att lära sig fäkta eller vill prova på. De synsvaga/seende deltagare kommer att täcka för sina ögon för att lära sig fäktning på samma villkor som våra deltagare som är helt blinda.

Ta med er gymnastikskor och träningsbyxor (ej shorts). Fäktutrustning finns att låna.

Dag: tisdag eller torsdag kl. 15.00

Annan tid: efter överenskommelse med tränaren (Jorge, 0765611494)

Plats: FFF, Döbelnsgatan 60 i Stockholm

This entry was posted in Aktivitet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fäktträning på klubben

 1. Leo says:

  Trevlig och rolig!

 2. Ximena says:

  Att prova på fäktning för synskadade har gett mig ett nytt sätt att känna och förstå vad som är runt omkring mig. Möjligheten att uppleva nya sätt att relatera till ditt utrymme öppnar inte bara sinnet utan förståelsen för den andra och hens livsstil.
  Att ha ögonen täckta med en ögonbindel, lät mig uppleva, åtminstone på något sätt, vad en synskadad person kan uppleva i fäktningspraktik. Jag tycker att fäktning för synskadade är inte bara ett värdefullt projekt för att ge olika känslomässiga och rumsliga självständighets strategier för synskadade människor, men kan också vara en värdefull erfarenhet för de som kan se.
  Närmandet till andras verklighet, till deras sätt att leva, lär oss om andra verkligheter, och minskar risken för diskriminering som ignorering av andras verklighet skapar.
  Jag rekommenderar verkligen er att prova!!!

Comments are closed.