FFS besökte Handikappidrottsförbundet i Varberg

audio

I lördags delades arbetsgruppen: två tränare åkte till Varberg för att vara med på i en prova på dag i synskadeidrott (arrangör var: Hallands Handikappidrottsförbundet), och två andra tränare tog hand om elva deltagare som kom till klubben för att träna.

Om fyra månader är projekttiden slut, och när vi själva utvärderar vår verksamhet är vi såklart väldig positiva med vad vi har åstadkommit under projekttiden. Det är glädjande att se att vi har en så stor grupp av entusiastiska deltagare som tränar regelbunden. Våra yngsta fäktare är 8 år medan de äldsta är 60+. Mångfalden präglar gruppen och resultaten är positiv. Alla har bidragit med något till verksamheten.

Vid besöket till Handikappidrottsförbundet i Varberg fick våra tränare bekräftat att det finns efterfrågan efter lämpliga idrotter för synskadade, men även att det finns andra grupp ban/ungdomar med visa diagnoser som kan vara intresserade av att prova på fäktning.

Fäktklubben Prêt (som våra deltagare bildade) ska garantera att projektet överlever efter att projekttiden avslutar om några få månader.

På tisdag åker våra fäktare (tack vore ett bidrag från Normans fond-SRF) till Frankrike för att delta i en veckas intensiva träning av fäktning för synskadade, där även tränarna ska få en speciell träning i hur man tränar personer med synnedsättning/grav synskada. Utbytet med den franska klubben Bouillargues Escrime kommer att vara positivt för oss alla.

 

En ung kille med ögonbindel

En kille förbereder sig för att prova på fäktning i blindo

This entry was posted in Aktivitet. Bookmark the permalink.