Nu är vi hemma igen!

audio

Två fäktare tränar i rullstol Fäktträning i blindo i den franska klubben
Rullstols- och fäktträning i blindo

 

Vi har varit i Frankrike för en intensiv träningsvecka i Frankrike. A.S. Bouillargues Escrime. Vi blev hämtad på hotellet kl. 8.45 och lämnade kl. 17.00. Bara en halvtimme lunchpaus. Deltagarna tränade rörlighet och orientering, förstärkte rumsuppfattning, lärde sig motståndarens sätt att fäkta…Det var så fint att se hur de utvecklades som fäktare att jag saknar ord för att beskriva det.

De franska funktionshindrade deltagarna visade oss hur man fäktar i rullstol och både deltagare som tränare provade på att träna rullstolsfäktning

Vi upplevde mycket glädje och varm gemenskap, och vi är alla övertygade om att när man känner samhörighet med gruppen och tränar med glädje bryts alla hinder, de fysiska, kulturella liksom språkhinder ner.

 

This entry was posted in Aktivitet. Bookmark the permalink.

One Response to Nu är vi hemma igen!

  1. jerome says:

    as you say it was a very good group and everyone interested has another and especially he had a very nice group. his wheelchair or be visual chair for me we were all equal. for me what was interesting is above all you showed that there is another form of fencing other than visual impairment I am very proud that each of you were able to try fencing in wheelchairs. I hope to see you next years.

Comments are closed.